Er zijn allerlei modellen en type bruidsboeketten. Meest gebruikt zijn de biedermeier, druppel en waterval. Onderstaande laten wij u zien welke modellen en type boeketten er zijn met daarbij de informatie die behoort bij het boeket.


Onderstaand treft u een selectie van de meest verkochte modellen bruidsboeket. 

 

Een biedermeier is een rond en bolvormig boeket waarin meestal verschillende soorten bloemen worden gebruikt.  Als toevoeging kunt u ervoor kiezen om de bol af te werken met beregras dat wij rond het boeket in een bepaald patroon of juist meer speels over de bol laten.

 

Net als bij de biedermeier heeft het druppel boeket een bolle vorm aan de bovenzijde. Maar naar beneden toe maken met wij met schuin aflopend ingestoken bloemen, de vorm van een punt. Dan ziet het boeket er uit als een druppel. Het mooiste is om bij het druppel boeket minimaal twee soorten bloemen te gebruiken.


Een waterval boeket ziet er ook echt uit als een waterval. De afmetingen zijn veelal groter dan de overige modellen, maar het effect is wel erg mooi en meeslepend. Het is een meer traditioneel ogend boeket. Het boeket heeft over het algemeen de roos als basis en kan naar eigen wens op kleur en grootte worden afgestemd.

 


In dit model is het mooi om er wat meer bijzondere bloemen in te verwerken. De Calla is daarvoor een prima  keuze. Bij het stafvormig boeket is het ook mooi deze liggend op de arm te dragen (armboeket). Met name bij slanke en modern geklede bruiden is dit boeket gewild. 

Een Pomander bal is een bruidsboeket dat als een ''tasje'' gedragen wordt Het is een nieuwe trend in de trouwscene en langzaam druppelt deze vorm vanuit Amerika ook door naar ons land. De Pomander bal is ook uiterst geschikt voor bruidsmeisjes overigens. De bal is te vervaardigen met een diversiteit aan verschillende bloemen, maar het meest gebruikt is de roos. De bal is voor zowel de bruid als de bruidsmeisjes geschikt en is er in verschillende grootte.